Viertal gestraft na vondst drugs bij controle op Lijnbus

© Alexander Raths
Redactie KW

Drie mannen en een vrouw zijn door de rechter in Veurne gestaft voor het bezit en gebruik van drugs. De drie mannen werden betrapt op een Lijnbus toen ze bij een controle snel wat drugs op de grond gooiden.

De controle van de Lijnbus tussen Nieuwpoort en Koksijde vond plaats op 14 maart. Lijncontroleurs stapten de bus op en merkten dat drie passagiers een heel zenuwachtige indruk lieten. De politie werd erbij gehaald. “Op de grond waar de drie zaten werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden”, sprak de procureur.

Attributen

“Het ging om 5,92 gram cocaïne, drie paxons en 29 gram cannabis. Die bleken eigendom te zijn van de 19-jarige G.M. Ook in hun rugzak werd nog een precisieweegschaal en andere attributen gevonden. Er werd een huiszoeking georganiseerd waarbij nog hoeveelheden cannabis werden aangetroffen. Het bleek dat de drie mannen de nacht voordien bij de vrouw drugs hadden gebruikt. Zij stelde haar huis ter beschikking.”

De 26-jarige L.D. kreeg voor het ter beschikking stellen van haar huis 12 maanden cel met uitstel. Zij is absoluut geen onbekende voor het gerecht. G.M., die de drugs zou hebben verdeeld, kreeg met 24 maanden cel met uitstel en 800 euro boete de zwaarste straf. De anderen kregen 8 en 12 maanden cel met uitstel.

(JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.