Vier maanden rijverbod voor autobestuurder na patsergedrag op Grote Markt in Menen

©Photographer: Andrey Popov Photographer: Andrey Popov
©Photographer: Andrey Popov Photographer: Andrey Popov
Redactie KW

Een 22-jarige automobilist uit Menen is door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een rijverbod van vier maanden en een boete van 1.200 euro voor patsergedrag met zijn BMW op de Grote Markt in Menen.

Afgelopen zomer nam de burgemeester het voertuig al drie maanden bestuurlijk in beslag. “Het zal niet meer gebeuren. Ik heb de boodschap begrepen”, sloeg de jongeman mea culpa.

Op 7 augustus 2020 liepen bij de politie van de zone Grensleie in enkele minuten tijd negen telefonische meldingen binnen over ‘zot rijgedrag’. Een jongeman met een BMW scheurde aan hoge snelheid en met piepende banden over de Grote Markt in Menen.

BMW in beslag genomen

“Op de terrasjes stonden mensen uit schrik recht, omdat ze vreesden dat de wagen op hen zou inrijden”, zo schetste de politierechter. De politie kon K.P klissen.

Na een overleg met de burgemeester en politiecommissaris Stefaan Vannieuwenhuyse werd beslist om zijn BMW drie maanden bestuurlijk in beslag te nemen. “In de strijd tegen gevaarlijk rijgedrag van patsers”, zo verklaarde burgemeester Eddy Lust (Open VLD).

Verkeerscursus volgen

De jonge automobilist moest een verkeerscursus bij verkeersinstituut Vias volgen vooraleer hij zijn wagen kon terugkrijgen.

Ook de politierechter was streng over het rijgedrag van de Menenaar. Als hij na vier maanden zijn rijbewijs wil terugkrijgen, zal hij eerst opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier