https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee drugsverslaafde mannen uit Menen staan terecht voor overval op medewerker Kringwinkel

© iStock
Redactie KW

Een enveloppe van 800 euro. Dat was de buit die twee drugsverslaafde mannen uit Menen op 24 juli konden maken bij de overval op een medewerker van de Kringwinkel die op weg was naar de ING-bank in Menen. Ze konden snel geklist worden en riskeren voor de rechtbank van Kortrijk een celstraf van 18 maanden.

Op 24 juli vatten Maaikel D. (31) en Ludovic H. (24) het plan op om een medewerker van de Kringwinkel in de Kortrijkstraat te overvallen terwijl hij de dagopbrengsten naar de bank wat verderop bracht. Ex-werknemer H. wist van die gewoonte op het einde van de werkdag af, alleen durfde hij niet solo toe te slaan.

Bedreiging met een mes

D. liet zich overhalen om met twee fietsen op de uitkijk te staan. Ludovic H. bedreigde de medewerker met een mes maar die liet zich niet zonder slag of stoot het geld afhandig maken. Hij kon het mes afnemen maar kreeg een slag in het gezicht van de gemaskerde H.

Met de gestolen enveloppe zette hij het op een lopen tot bij zijn kompaan. Daarna vluchtten ze samen met de fiets verder. Tijdens de vlucht schoot de fietsketting van Maaikel D. evenwel stuk en kon hij volledig bezweet, al lopend en volledig buiten adem van de straat geplukt worden. Wat later volgde zijn kompaan.

Moeten breken met het drugsmilieu

Sinds hun arrestatie verblijft het duo in de cel. Hun advocaten vroegen de rechter een straf met voorwaarden en de effectieve celstraf tot de periode van voorhechtenis te beperken. “Ze moeten breken met het drugsmilieu”, klonk het. Geldnood door hun drugsverslaving bleek het enige motief om de overval te plegen.

De rechter velt op 25 oktober een vonnis. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.