‘Temptation’-Kevin vecht in beroep alcoholslot aan na aanrijding in Oostende

Kevin Malengier.© VIJF
Kevin Malengier.© VIJF
Redactie KW

Oostendenaar Kevin Malengier (26), bekend van zijn deelname aan ‘Temptation Island’, vecht in beroep het alcoholslot aan dat hij kreeg opgelegd voor een ongeval waarbij hij ruim twee promille alcohol in het bloed had.

Op 8 mei 2019 volgde Malengier met zijn witte Mercedes in Oostende de Tweebruggenstraat richting Bredene. Toen hij omstreeks 22 uur een rood licht naderde, haalde hij links een rij wachtende voertuigen in en reed in op de wagen van een bestuurster, die vanuit de file eveneens het linkervak was opgereden. De vrouw raakte daarbij lichtgewond. Malengier bleef ongedeerd maar bleek ruim twee promille alcohol in het bloed te hebben. Bovendien had hij zijn rijbewijs niet bij.

“Aanrijding onvermijdelijk”

De politierechter legde de schuld voor het ongeval bij de Oostendenaar en veroordeelde hem tot een geldboete van 1.760 euro, drie maanden rijverbod en de installatie van een alcoholslot in zijn wagen voor een periode van twee jaar. Malengier ging evenwel in beroep. “We betwisten de intoxicatie niet, maar vragen de vrijspraak voor het ongeval zodat het alcoholslot geschrapt kan worden”, pleitte advocaat Terence Halsberghe. “Mevrouw week plots uit naar links, zonder haar richtingaanwijzer te gebruiken. Mijn cliënt was op dat moment al ter hoogte van haar auto en kon de aanrijding onmogelijk vermijden.”

Lang remspoor

Volgens de advocaat van de vrouw staat het pleidooi van Halsberghe haaks op de verklaringen die Malengier na het ongeval aflegde. “Hij zei zelf dat hij met zijn wagen nog het rechtervak volgde toen hij mijn cliënte naar links zag manoeuvreren”, stelde meester Danny Hollevoet. “Zij betwist overigens met klem dat zij haar richtingaanwijzer daarbij niet gebruikt zou hebben.” Hollevoet wees erop dat de wagen van Malengier een achttien meter lang remspoor achterliet.

Volgens Malengier was zijn verklaring niet accuraat omdat hij te erg onder de indruk was van het ongeval. “Ik geef toe dat ik te veel gedronken had, maar de politie stelde wel dat ik geen tekenen van dronkenschap vertoonde.” De uitspraak volgt op 12 maart. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier