Sporen van cocaïnegebruik gevonden bij kleuters na melding partnergeweld

Bij de twee kinderen van 3 en 6 jaar van een koppel uit Waregem zijn na een melding van partnergeweld sporen van cocaïnegebruik gevonden. Hoe de drugs in het lichaam van de kinderen terecht kwamen, weten ze naar eigen zeggen niet. Het koppel stond voor de rechter terecht voor het familiegeweld en de drugs.

Enkel de vader verscheen voor de rechter; de moeder stuurde haar kat naar de rechtbank.© Getty Images
Enkel de vader verscheen voor de rechter; de moeder stuurde haar kat naar de rechtbank.© Getty Images

Op 30 maart 2019 belde een buurvrouw van het koppel naar de politie. Ze had haar buurvrouw naakt, gewond en hysterisch in de tuin zien rondlopen. Bleek dat ze met een bezemsteel door haar partner was geslagen. In de tuin lag de steel er in drie stukken bij. De man vermoedde dat zijn partner hem bedroog.

Uit het onderzoek bleek ook dat het koppel verslaafd was aan cocaïne en zich van de wereld afzonderde. Hun twee kinderen van 3 en 6 jaar werden geplaatst. Een doktersonderzoek maakte duidelijk dat beiden ook cocaïne in hun lijf hadden. Uit een haaranalyse bleek al maandenlang gebruik.

Beide ouders ontkenden met klem dat ze hun kinderen de drugs toedienden. “Ik was op de hoogte van het cocaïnegebruik van mijn partner”, klonk het bij de man. “Ik verzette me er lang tegen maar begon zelf ook te gebruiken na een burn-out. Nadien ging het steeds meer bergaf. De coke richtte ons gezin ten gronde. Het partnergeweld stond daar niet los van.”

Waanideeën

In de woning heerste chaos. Deuren waren zelfs gebarricadeerd omdat de man waanideeën had en dacht dat er ’s nachts indringers via geheime gangen tot op de zolder ronddwaalden. “Maar de kinderen wisten onze drugs niet liggen”, aldus de man.

“We moesten de drugs nog bereiden om te kunnen oproken. Ook dat gebeurde nooit in het bijzijn van de kinderen. Hoe de kinderen er toch aan geraakt zijn, blijft voor mij een mysterie.” Zijn partner was niet aanwezig op de rechtbank. Vonnis op 18 januari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.