Slechts verkeerscursus voor rammen gevel en wagens

De ravage was groot.© JH
De ravage was groot.© JH
Redactie KW

Een 19-jarige jongeman uit Diksmuide is er bij de politierechter in Veurne goedkoop van afgekomen voor een ongeval onder invloed waarbij hij in Esen een gevel en enkele geparkeerde wagens ramde. F.D. kreeg een verkeerscursus opgelegd.

Het ongeval gebeurde op zaterdagavond 21 maart vorig jaar in de Vladslostraat in Esen bij Diksmuide. F.D. verloor na de spoorwegovergang de controle over zijn Renault Kangoo. “Daarna ramde hij op snelheid de voorgevel van een woning om tot slot nog drie geparkeerde wagens te raken bij de crash”, sprak de procureur.

‘Uitwijken voor kat’

“Het gaat toch om een serieuze crash als je die foto’s bekijkt. Dit kon zeker slechter afgelopen zijn. Bovendien had F.D. 1,52 promille in zijn bloed. Hij verklaarde dat hij moest uitwijken voor een kat maar ik denk dat de alcohol zeker ook een rol speelde. Ik vraag een straf.”

Door het ongeval was de gevel van het huis zwaar beschadigd en moest de woning door de brandweer gestut worden. Ook binnen bleek de muur gebarsten te zijn. Twee van de drie aangereden wagens waren zwaar beschadigd. De materiële kost voor het ongeval was dan ook groot voor F.D.

Tweede verkeerscursus

“Het belangrijkste is dat hij beseft dat hij in de fout ging en meteen zijn spijt uitdrukte”, sprak advocaat Thomas Bailleul. “Hij zit in de hoek waar de klappen vallen maar wil leren uit zijn fouten. We willen eerlijk zijn en melden dat hij in december van u al een verkeerscursus kreeg voor een snelheidsovertreding.”

De politierechter kende diezelfde verkeerscursus opnieuw toe en gaf F.D. nog een boete van 400 euro, de helft met uitstel. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten