Rechter veroordeelt agressieveling die man met honkbalknuppel slaat tot 2 jaar cel

© Getty Images
© Getty Images
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW Menen

De rechter in Ieper veroordeelde een man tot 2 jaar cel, waarvan de helft met uitstel, nadat hij op de Vismarkt in Ieper een toen 17-jarige jongeman met een honkbalknuppel op het hoofd sloeg. Het slachtoffer kampt tot op vandaag met de gevolgen van het incident.

Op 18 december 2018 trok de toen 17-jarige Robbe Parmentier uit Ieper met een paar vrienden naar de Vismarkt in Ieper om even aan de examenstress te ontsnappen. “Er was een vechtpartij in café Charlies en ik kwam tussen om een vriendin te verdedigingen”, zegt Robbe Parmentier. “Naar aanleiding van dat incident werd de zaak gesloten.” Robbe bleef echter nog wat hangen met zijn beste vriend. “Er was plots weer amok met dezelfde man die eerder die avond al voor problemen zorgde. Nu speelde het zich allemaal af in De Vage Belofte. Toen ik even later aan dat café buiten een sigaretje stond te roken, dook plots diezelfde gast op met een honkbalknuppel in zijn handen. Zelf herinner ik het niet meer, maar blijkbaar kreeg ik vier slagen op mijn hoofd.”

Dubbele schedelbreuk

Het slachtoffer zakte in elkaar en werd op een barkruk geplaatst. Hij wist echter niet meer wat er gebeurde. “Gelukkig belde mijn beste vriend de ambulance en werd ik naar het ziekenhuis gebracht. Mocht ik naar huis zijn gegaan, dan was het slechter afgelopen.” In het hospitaal stelde de dokter een hersenbloeding en een dubbele schedelbreuk vast.

Ondertussen is Robbe weer beter, maar voor de rest van zijn leven zal hij worden geconfronteerd met de gevolgen van dat avondje stappen. “Ik hield epilepsie aan dat incident over. Na anderhalve week in het ziekenhuis kreeg ik mijn eerste aanval. Ik kon amper nog spreken en lezen. Dagelijks neem ik drie pillen om de aanvallen onder controle te houden. Ik hou dus levenslang gevolgen over aan dit incident.”

Rijbewijs in gevaar

De Ieperling zegt blij te zijn dat hij nog alles kan doen. “Het is oppassen geblazen met alcohol en door die medicatie ben ik enorm vermoeid.” Robbe was op het moment van de feiten al aan de slag als jobstudent in de bouwsector. “Ik moest daarmee stoppen omdat ik niet meer in de hoogte mocht werken en niet meer met de wagen mocht rijden. Het duurde 6 maanden voor ik nieuw werk vond. Als ik nog eens een aanval krijg dan verlies ik opnieuw mijn rijbewijs en mag ik ander werk zoeken.”

De rechter veroordeelde de verantwoordelijke van het onheil tot een celstraf van 2 jaar, waarvan de helft voorwaardelijk. Daarbij zal de man zich aan voorwaarden moeten houden. Tijdens het proces beweerde de beklaagde dat het niet zijn bedoeling was om de man te slaan, maar de rechtbank geloofde dat niet en hield in de veroordeling rekening met voorbedachten rade. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.