Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Themabeeld. © iStock
Redactie KW

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont is vrijgesproken op verdenking van oplichting van houtbedrijf Omniplex in Harelbeke. Daar werd een factuur van 60.000 dollar vervalst maar de rechter oordeelde dat K.K. daarvoor geen schuld treft. “Zijn verhaal is plausibel”, oordeelde de rechter.

Houtbedrijf Omniplex uit Harelbeke diende in 2021 klacht neer bij de politie. “Ze werkten al jaren samen met een bedrijf uit Maleisië voor bestellingen en kregen plots te horen dat een factuur van 60.000 dollar niet betaald was”, sprak de procureur.

“Uit onderzoek bleek dat er een hacking was gebeurd op het e-mailaccount en een factuur onderschept en vervalst werd. Zo werd het rekeningnummer gewijzigd en werd de 60.000 dollar op een ander rekeningnummer gestort. Uit onderzoek bleek dat het geld via twee andere rekeningen dan op Duitse bankrekening terechtkwam van de 40-jarige K.K.”

De man en zijn advocaat betwisten evenwel alles. “Hij heeft een geestesstoornis, zou een hacking totaal niet kunnen uitvoeren en is hier zelf het slachtoffer van. Zijn heuptas met identiteitskaart werd in Parijs gestolen na een reis in Mali, maar daarvan deed hij geen aangifte. Wellicht hebben de dieven zijn identiteitskaart gebruikt om een aanvraag bij die Duitse bank te doen om een rekening te openen. Zijn handtekening daarop komt niet overeen met die van hem. En bovendien is hij zelf nog nooit in Duitsland geweest.” De rechter vond het verhaal plausibel en sprak hem vrij. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier