Oostendenaar eist zware schadevergoeding na afranseling op concert

De rechter doet op 12 januari uitspraak.© Getty Images
De rechter doet op 12 januari uitspraak.© Getty Images
Redactie KW

Een Oostendse jongeman eist in de Brugse rechtbank ruim 22.000 euro schadevergoeding voor de zware klappen die hij kreeg tijdens een concert van Nederlandse rappers in de Wellington Hippodroom.

Op 11 november 2017 gaven de Nederlandse rappers Boef, Lil Kleine en Ronnie Flex een concert in de Wellington Hippodroom in Oostende. Omstreeks halfdrie ’s nachts probeerden twee concertgangers wat meer naar voren op te schuiven in de uitverkochte zaal.

Het duo stootte daarbij op J.I. (25) uit Ichtegem en J.L. (24) uit Zerkegem, die zich volgens het parket agressief opstelden. “Mijn cliënt zag hoe zijn maat in de problemen kwam en trok hem weg”, pleitte advocaat Bart Bleyaert. “Het volgende moment kreeg hij uit het niets liefst acht vuistslagen in het gezicht.”

Litteken

Het slachtoffer hield aan de slagen schade aan de tanden en een litteken onder het rechteroog over. Meester Bleyaert vroeg voor zijn cliënt een schadevergoeding van ruim 22.000 euro. De procureur vroeg zes maanden cel voor J.I. en een werkstraf voor J.L.

De twee beweren dat het slachtoffer de feiten uitlokte door zelf eerst een slag uit te delen. Maar volgens de procureur zijn daar geen aanwijzingen voor. “Op de camerabeelden was daar niets van te zien”, stelde hij. De uitspraak volgt op 12 januari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier