Noord-Franse twintigers zwaar gestraft voor 17 fietsdiefstallen aan Plopsaland

Twee jonge Noord-Fransen zijn tot 18 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor minstens 17 diefstallen van fietsen in Adinkerke, hoofdzakelijk in de buurt van Plopsaland. Ze verkochten nóg een veertigtal andere fietsen door op Facebook, maar die werden nooit aan een eigenaar toegeschreven.

© gf
© gf

Brandon H. (25) uit Hazebrouck en Alexis R. (21) uit Duinkerke waren telkens voorzien van een kniptang toen ze in de zomer van 2019 meermaals toesloegen. Uiteindelijk werden ze op heterdaad betrapt. De politie kon hen bij de lurven vatten en vond ook de kniptang in hun omgeving. “Het onderzoek vergde het nodige puzzelwerk. Beide verdachten werden aan tal van fietsdiefstallen gelinkt op basis van camerabeelden. Via Facebook verkochten ze de fietsen dan door. Er zijn nog een veertigtal fietsen doorverkocht waar we de oorsprong niet van kennen, bovenop de 17 die met zekerheid gestolen zijn. Mogelijk werden die veertig fietsen op Frans grondgebied ontvreemd”, aldus de procureur tijdens het proces.

De twee verdachten stuurden echter hun kat naar de rechtbank. De rechtbank veroordeelde hen dan ook bij verstek tot 18 maanden cel, een vrij zware sanctie. Enkele slachtoffers die zich burgerlijke partij stelden, vooral jonge tieners die naar PlopsAqua waren geweest, kregen een schadevergoeding toegewezen. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.