Noord-Franse drugskoerier speelt Renault Clio met kapotte lichten kwijt

Slecht functionerende verlichting en knipperlichten van zijn Renault Clio deden een 21-jarige Noord-Franse drugskoerier uit Tourcoing de das om. Een controle bracht verborgen ruimtes met heroïne aan het licht. De rechter in Kortrijk veroordeelde hem tot een celstraf van 18 maanden en verklaarde de wagen verbeurd.

© BELGA
© BELGA

Op 21 december 2019 zette de politie Mustapha C. met zijn wagen aan de kant omdat de verlichting van zijn auto slecht werkte. De agenten merkten meteen op dat hij zich nerveus gedroeg en lieten een drugshond de auto verder controleren. In verborgen ruimtes kon 61,5 gram heroïne gevonden worden. Onderzoek van ANPR-camera’s maakte duidelijk dat hij al meermaals bezoekjes aan Kortrijk, Waregem, Oostende, Tielt en Anzegem had gebracht.

Tot begin mei 2020 bleef C. in de gevangenis. Enkel dankzij het geld van de verkoop van juwelen van zijn moeder kon zijn borgsom betaald worden en werd hij vrijgelaten.

“Drugskoeriers uit Noord-Frankrijk die ons land binnen- en buitenrijden zijn een echte plaag”, aldus de procureur. C. vroeg de rechter niet meer terug naar de gevangenis te moeten en daar had de rechter oren naar. Enkel de periode van voorhechtenis sprak ze als effectieve straf uit, naast een boete van 4.000 euro. C. is van plan zijn studies industrieel ingenieur te hervatten. “Ik deed het alleen maar als vriendendienst voor een jeugdvriend”, besloot hij.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.