Meulebekenaar betast vriendinnetje zoon: “Ik een borstenman”

© iStock
© iStock
Redactie KW

D.D., een 58-jarige man uit Meulebeke, is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 37 maanden en een boete van 800 euro voor de aanranding van een mentaal beperkt vriendinnetje van zijn eigen zoon.

Het misbruik vond plaats toen het meisje bij hem thuis bleef overnachten. Voor de verkrachting sprak de rechter hem vrij waardoor hij aan een effectieve celstraf van 4 jaar ontsnapte.

Het onderzoek startte op 15 november 2019 nadat het meisje in de instelling waar ze verbleef haar verhaal had gedaan. Plots veranderde haar gedrag en vertelde ze dat D.D. haar had gezoend, haar borsten had aangeraakt maar haar ook had verkracht. Dat gebeurde volgens haar toen ze tijdens bepaalde weekends in de woning van D.D. en zijn zwakbegaafde zoon bleef slapen. Het meisje was met de zoon bevriend.

Ook eigen dochter verkracht

De vijftiger bekende dat hij het meisje regelmatig aan de borsten betastte. “Ik ben een borstenman”, vertelde hij. “Maar ik begrijp niet hoe het komt dat ik het opnieuw heb gedaan.” Hij refereerde daarbij zelf naar een veroordeling uit 2019 voor de verkrachting van zijn eigen dochter.

“Maar van verkrachting is er dit keer geen sprake.” De rechter vond daar ook geen bewijs voor en sprak hem vrij voor verkrachting. Hij legde D.D. wel een levenslang verbod op om nog een functie te vervullen waarbij hij gezag heeft over minderjarigen. Om de straf voorwaardelijk te houden, moet hij zich ook aan een aantal voorwaarden houden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier