Met amfetamines in koekendoos geklist, ook drugs in dampkap

Een 38-jarige man uit Izegem riskeert voor de correctionele rechtbank in Kortrijk een celstraf van 22 maanden voor de verkoop van xtc en speed. Hij kon met 203 gram drugs in een koekendoos geklist worden. Bij een huiszoeking zat er ook drugs in de dampkap verstopt.

© Getty Images/Tetra images RF
© Getty Images/Tetra images RF

Op 16 mei 2020 kon Kevin V. in Antwerpen met de koekendoos met bijzondere inhoud geklist worden. Hij reed er rond met een wagen met een gestolen nummerplaat en viel op bij de politie.

Twee maanden eerder was hij al in het vizier van de politie terechtgekomen na verklaringen over drugsverkoop. Tijdens het onderzoek bleek dat hij xtc en speed vanuit de woning van een vriend in de Krekelstraat verkocht. Zelf gebruikte hij ook. Hij werkte goed mee met het onderzoek waardoor hij na twee maanden voorhechtenis de cel al mocht verlaten.

“Corona, job verloren, 4 (zieke) kinderen … Hij vluchtte in de drugs om zijn problemen te ontlopen”, aldus zijn advocaat Filip De Reuse. Hij vroeg de rechter een straf met voorwaarden of een werkstraf op te leggen. De Opel Combo waar hij 11 keer mee naar Antwerpen reed om zich te bevoorraden, riskeert hij kwijt te spelen. De openbare aanklager vroeg een drugsomzet van 21.600 euro verbeurd te verklaren. Vonnis op 16 maart.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.