Marokkaanse jongeren riskeren celstraf voor inbraken in Knokke en Gent

© Getty Images/EyeEm
© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Twee Marokkaanse jongelui riskeren twee en drie jaar cel voor een reeks inbraken in Knokke en Gent. Het gerecht kon A.B. (19) en A.E. (20) op 22 november vorig jaar klissen na een inbraak in een Knokse apotheek.

De twee hadden er 250 euro uit de kassa gestolen. Ze konden gelinkt worden aan een inbraakpoging daags voordien in een Knokse woning.

A.E. had bij zijn arrestatie een koptelefoon op zak die enkele dagen eerder gestolen werd tijdens een inbraak in nog een andere Knokse woning. In diezelfde periode drongen A.E. en A.B. nog een andere apotheek en woning binnen in de badstad. Daarbij gingen ze aan de haal met 285 euro en oorringen.

Eerder al veroordeeld voor diefstal

De gsm in de zakken van A.B. linkte hem aan een inbraak op 17 november in een pitazaak langs de Zwijnaardsesteenweg in Gent. Volgens het parket sloeg de jongeman een paar dagen eerder in dezelfde straat toe in supermarkt Buddha Express en broodjeszaak ‘t Picolootje.

In die laatste zaak werden zijn vingerafdrukken aangetroffen. De procureur vroeg drie jaar cel voor A.B. en twee jaar cel voor zijn kompaan. De twee liepen eerder al veroordelingen op voor diefstallen.

Celstraf beperken tot voorhechtenis

A.B. ontkende alle feiten in Gent en ook een van de feiten in Knokke. “Zelfs de Gentse politie wees op basis van camerabeelden een andere man aan als dader”, pleitte advocate Emily De Ceuninck.

“In het dossier lees ik ook nergens dat die vingerafdrukken met die van mijn cliënt overeenstemmen. Die gestolen gsm kocht hij trouwens in Brussel.”

A.E. stond enkel terecht voor de feiten in Knokke. Ook hij betwistte een van de feiten. De advocaten van de twee vroegen om het effectieve deel van hun celstraf te beperken tot de voorhechtenis. De uitspraak volgt op 20 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.