Man vraagt straf met uitstel voor neersteken broer

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Een 47-jarige man uit Ploegsteert vraagt in beroep een straf met uitstel onder voorwaarden nadat hij zijn broer had gestoken met een mes.

De man woonde op 7 december 2018 boven de wijnhandel van zijn broer in Veurne. Maar J.L. leed aan chronische pijn na een verkeersongeval en zocht zijn heil in alcohol en cannabis. De dag voordien was er al spanning tussen de beide broers.

“Mijn cliënt werd toen hardhandig aan zijn sjaal buiten gezet”, pleitte zijn advocaat. “Door zijn ongeval heeft hij ongelooflijke pijn aan zijn hals en dat wou hij zijn broer betaald zetten.” De volgende dag wachtte J.L. zijn broer op met een boksijzer en mes. Hij gaf een steek dat het borstbeen raakte.

“Hij wou hem pijn doen en wou laten voelen wat hij voelde, maar wou hem absoluut niet doden”, aldus zijn advocaat. “Hij is zelf geschrokken van het bloed en verwittigde een dokter.” In eerste aanleg kreeg J.L vijf jaar met uitstel voor poging tot doodslag. Zijn advocaat vraagt nu een mildere straf en hem enkel te veroordelen voor slagen en verwondingen. J.L. Heeft naar eigen zeggen spijt. “Het had nooit mogen gebeuren. Ik heb op niks gemikt en heb ook nooit doorgestoken. Intussen drink ik ook geen druppel alcohol meer.”

Uitspraak op 26 maart.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.