Man tweede keer in jaar vervolgd voor partnergeweld: “Toch willen we vrienden blijven’

Redactie KW

Voor de tweede keer in exact een jaar tijd moest de 35-jarige K.R. uit Nieuwpoort zich bij de strafrechter verantwoorden voor partnergeweld. Hij gooide een ventilator naar het hoofd van zijn vriendin en sleurde haar aan de haren. “En toch willen we vrienden blijven”, sprak L.

In november vorig jaar moest K.R. zich al eens verantwoorden. Dat hij en zijn vriendin L. in een bijzonder toxische relatie zaten, is duidelijk. Vorig jaar sloeg de man zijn vriendin een gebroken rib en daarvoor kreeg hij achttien maanden cel met uitstel. Op het proces weigerde L. een schadevergoeding te vragen. “Ook ik heb schuld aan de feiten want ik daagde hem uit. We willen onze relatie een nieuwe kans geven en ik wil dat het contactverbod opgeheven wordt.”

Dat gebeurde ook waarna K.R. en L. terug samenkwamen. Op 17 september liep het echter weer verkeerd en de man werd via snelrecht gedagvaard.

Gegooid met ventilator

“Die dag ontstond er een discussie omdat K.R. niet wilde luisteren naar een verhaal van zijn vriendin”, sprak de procureur. “Zij werd daarop kwaad en sloeg iets uit zijn handen waarop K.R. eerst met een ventilator gooide naar L., daarna nog met een sporttas en haarborstel en haar vervolgens aan de haren over de grond sleepte. Ik vraag tien maanden effectieve celstraf.”

L. liet zich tijdens de nieuwe feiten dus opnieuw niet onbetuigd en vroeg nu een euro schadevergoeding. “We hebben er over gepraat en beslisten dat we beter zijn als vrienden dan als koppel. Zo kunnen we nog communiceren met elkaar want mijn dochtertje is eigenlijk gek van hem. Nu kan ze hem niet meer zien.”

Er is immers opnieuw een contactverbod van kracht tussen de twee. R.K. vroeg om mildheid. Vonnis op 23 december. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.