Man steelt 250 horloges

Een 30-jarige Blankenbergenaar riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden cel nadat hij 250 horloges ontvreemdde uit de etalage van een voormalige tattooshop.

De beklaagde moest voor de rechter verschijnen voor diefstal van 250 horloges.© Getty Images
De beklaagde moest voor de rechter verschijnen voor diefstal van 250 horloges.© Getty Images

Op 3 december zwalpte N.D. in zwaar beschonken toestand door de Vissersstraat in Blankenberge. De man had een doos in zijn handen en kwam plotseling zwaar ten val. De politie kwam ter plaatse waarop N.D. zich meteen agressief opstelde.

In de doos staken 150 horloges die gestolen waren tijdens een inbraak in een voormalige tattooshop in de buurt. In zijn rugzak staken nog eens 100 exemplaren. De horloges, die ongeveer tien euro per stuk kostten, maakten deel uit van de overgebleven stock van de shop.

Al eerder veroordeeld voor diefstal

Omdat hij tijdens de feiten gefilmd werd door een bewakingscamera was N.D. er gloeiend bij. Tijdens zijn overbrenging naar het politiekantoor verbrijzelde hij een ruit van de combi. Hij verklaarde dat hij nog nooit iets gestolen had maar nazicht van zijn strafregister wees uit dat hij in 2017 veroordeeld werd voor diefstal.

De procureur vroeg achttien maanden cel, deels gekoppeld aan voorwaarden. Volgens de verdediging kampt N.D. met ADHD en begon hij al op zijn zestiende te experimenteren met alcohol en drugs.

De uitspraak volgt op 5 maart. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.