Man die vrouwelijke collega aanrandde in Brugse supermarkt hoeft niet naar de cel

©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
©Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty Images
Redactie KW

Een 37-jarige man uit Knokke-Heist heeft in de Brugse rechtbank tien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor aanranding op de eerbaarheid van een collega.

M.B. koesterde al langer gevoelens voor zijn vrouwelijke collega in de Delhaize-supermarkt in Sint-Michiels toen hij haar op 13 februari 2020 meermaals probeerde te knuffelen. De vrouw maakte duidelijk dat ze dit niet wou, waarop B. haar achterwerk betastte. Het slachtoffer vluchtte naar een bureel, maar M.B. ging haar achterna, greep haar opnieuw vast en kuste haar ook op de mond.

De man werd op staande voet ontslagen en het slachtoffer stapte naar de politie. Tijdens zijn verhoor verklaarde M.B. dat hij “wist waarvoor hij moest komen” en dat “het slachtoffer nochtans wist dat ze moest zwijgen”.

Volgens zijn advocate kampt M.B. met autisme waardoor hij situaties verkeerd inschat en soms ongepast reageert in bepaalde situaties. “Hij wou die vrouw tot niets dwingen”, pleitte ze. “Mijn cliënt meende dat het wederzijds was. Hij beseft niet altijd waar de grens ligt.”

De man kreeg in 2012 al eens een jaar voorwaardelijke celstraf voor bezit van kinderpornografie. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.