Kevin (40) negen maanden na schietpartij op liefdesrivaal aan Sterrebos vrijgelaten: “Beseft wel dat er nog een straf volgt”

Uit een verslag van een gerechtspsychiater blijkt dat er geen kans op recidive is. Hij mag wel geen contact met het slachtoffer hebben. © iStock
Redactie KW

Negen maanden nadat hij aan het Sterrebos in Rumbeke (Roeselare) een 32-jarige Roemeense liefdesrivaal neerschoot, mag de 40-jarige schutter uit Moorsele (Wevelgem) vrijgelaten worden. Dat oordeelde de Kortrijkse raadkamer dinsdag. Uit een verslag van een gerechtspsychiater blijkt dat er geen kans op recidive is. Hij mag wel geen contact met het slachtoffer hebben.

Het Roemeense slachtoffer had al een tijdje een overspelige relatie met de partner van Kevin H. uit Moorsele. Hij had de vrouw leren kennen op de werkvloer in een bedrijf in Rumbeke. Dat was H. ook ter ore gekomen. “Hij belde me plots, om eens af te spreken en er over te praten, eerst met ons drieën samen, wat later met mij alleen”, aldus het slachtoffer. Op vrijdagavond 18 februari vond de afspraak plaats. “Zowel de vrouw als ikzelf vertelden hem dat we elkaar gewoon al twee keer hadden gezien, een leugentje”, vervolgde de Roemeen. “Hij leek het te begrijpen en wou naar eigen zeggen vrede sluiten. Maar aan het Sterrebospark stapte hij uit en nog voor ik goed en wel besefte wat er gebeurde, kwam hij langs achter. Ik zag nog net een vlam. Hij schoot me met een wapen tussen mijn oor en mijn kaak neer. Ik hoorde niets meer, begon te bloeden en liep weg. Hij leek wel verbaasd dat ik nog altijd recht bleef staan. Hij stapte in zijn auto en probeerde me achterna te rijden maar ik kon in het park weglopen. Een vrouw die toevallig passeerde en me zag bloeden, belde de hulpdiensten.”

Gat in de kaak

De dertiger werd met een gat in de kaak in het ziekenhuis opgenomen. “Anderhalve maand moest ik vloeibaar of zachte voeding zoals puree eten”, klinkt het. “Vandaag blijft er nog altijd een litteken over. Iets meer naar boven en ik was dood. Hij probeerde mij te vermoorden, daar ben ik zeker van. Van zodra hij over het overspel hoorde, broedde hij op dat plan.” Zelfs maanden later tijdens de reconstructie beefde hij nog van schrik.

Speciale eenheden

Kevin H. kon de avond zelf nog door speciale eenheden (DSU) van de politie opgepakt worden. In het bijzijn van zijn advocaten Thomas Vandemeulebroucke en Elisabeth Vanpeteghem toonde hij tijdens een reconstructie aan de onderzoeksrechter, de speurders, de advocaten en de wetsdokter hoe hij die bewuste vrijdagavond met een alarmpistool het slachtoffer neerschoot. Dat gebeurde in de buurt van de parking en het sanitair blok van het Sterrebos. “De bedoeling om het slachtoffer te vermoorden had hij niet”, aldus advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Dan had hij wel meer dan één keer geschoten en was hij hem achternagelopen toen hij na het eerste schot weg vluchtte. Na het verslag van de gerechtspsychiater zijn de voorwaarden voor zijn verdere aanhouding niet meer vervuld. Er is geen recidive-, samenzwerings- of vluchtgevaar meer. Hij is slachtoffer van het overspel van zijn vrouw en kon daarom nu op begrip rekenen. Hij zal zijn proces in vrijheid kunnen meemaken maar beseft wel dat er nog een straf zal volgen.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.