https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kankerpatiënt met enkelband voor rechter na bezit stroomstootwapen

Redactie KW

Een 45-jarige man uit De Panne moest zich voor de tweede keer in enkele maanden tijd voor de rechter verantwoorden. S.N., een kankerpatiënt met grote medische problemen, blijft zich in nesten werken. Nu niet voor drugs, maar voor het bezit van een stroomstootwapen.

De 45-jarige S.N. is intussen al lang geen onbekende meer voor het gerecht, waar de rechters telkens mogen horen hoeveel medische problemen hij wel heeft. Desondanks laat hij zich al jaren in met louche zaken, zoals het verkopen van drugs. Anderhalf jaar geleden kreeg hij 3 jaar effectieve celstraf in een groot drugsdossier met andere beklaagden. Hij zat toen van februari tot november 2020 in de gevangenis. Bij zijn vrijlating werd enkele maanden later bij een huiszoeking alweer speed en cocaïne gevonden. Het leverde hem vlak voor de zomer nog eens 18 maanden cel en 8.000 euro boete op. Bovendien bleek hij bij de huiszoeking op 15 januari ook in het bezit te zijn van een stroomstootwapen. De procureur vraagt er nu 1.400 euro boete voor.

“Maar het is een heel oud wapen die hij niet meer gebruikte en zo maar in de kast lag”, zegt zijn advocaat. “S.N. is net vrijgelaten uit de gevangenis met een enkelband. Hij probeert nu nog wat te maken van zijn leven. Hij lijdt aan meerdere vormen van kanker en heeft zware hartproblemen. Door zijn strafblad kan hij geen uitstel meer krijgen. Ik vraag een milde geldboete want hij heeft ook al veel schulden.” Vonnis op 5 november. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.