Kamerverhuurder riskeert 40 maanden cel voor uitbuiting prostituees in Brugge en Knokke

Redactie KW

Een 30-jarige Brusselaar kijkt in de Brugse rechtbank aan tegen 40 maanden cel voor mensenhandel en aanzetten tot prostitutie.

Het gerecht kreeg A.Y. in het vizier toen de politie er begin vorig jaar lucht van kreeg dat een woning langs de Boudewijn Ravestraat in Brugge door prostituees gebruikt werd om klanten te ontvangen. De Brusselaar bleek de woning al geruime tijd te huren. De politie trof in het pand twee Peruviaanse prostituees aan. Bij een hercontrole op 8 oktober werden er opnieuw twee prostituees aangetroffen.

Geldwolf

“De prostituees moesten 400 à 500 euro per week betalen voor hun verblijf”, verduidelijkte de procureur. “Een van de slachtoffers had bovendien nog een schuld van 8.000 euro bij de beklaagde voor haar overkomst naar Europa. Dit is een geldwolf die kwetsbare personen uitzuigt”.

Onderzoek wees uit dat A.Y. ook in Knokke en Gent woningen verhuurde aan prostituees. In het dossier is sprake van in totaal zeven slachtoffers. Op basis van een bankonderzoek wil de procureur 85.000 euro winsten verbeurd laten verklaren.

De advocaat van A.Y. stelde dat van uitbuiting geen sprake was. “Hij heeft nooit mensen naar Europa laten overkomen”, pleitte meester Brecht Beheydt. “Die prostituees namen trouwens zelf contact op met hem. Van dwang was geen sprake. Hij verschafte hen enkel een kamer, meer niet.”

De uitspraak volgt op 13 juli. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier