Jongeman uit Menen krijgt voorwaardelijke straf voor slagen aan ex-partner en bedreiging toevallige passant

©boonchai wedmakawand Getty Images
©boonchai wedmakawand Getty Images
Redactie KW

Een 24-jarige jongeman uit Menen heeft van de rechter een volledig voorwaardelijke celstraf en boete gekregen voor slagen aan zijn ex-partner en bedreiging van een toevallige passant. “Bel de politie en ik ga je vermoorden”, kreeg de toevallig voorbij rijdende fietser te horen.

Begin november 2020 sprong de relatie na 1,5 jaar af tussen Musa K. en zijn vriendin. Toch spraken ze op 6 december 2020 tijdens een wandelingetje met de hond nog eens af in de buurt van de voetbalterreinen van SK Geluwe. Daar kwam het evenwel tot een schermutseling.

Een fietser reed voorbij en zag dat Musa K. zijn ex in de wagen probeerde te sleuren. Toen de man een opmerking gaf, kreeg hij mondelinge bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd.

K. bekende die, net als een duw die hij aan zijn ex-vriendin gaf. Daarvoor werd hij nu dan ook veroordeeld tot een volledig voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een al even voorwaardelijke boete van 800 euro, op voorwaarde dat hij zich laat begeleiden.

Dat hij er ook met de gsm van zijn ex vandoor ging en haar al regelmatig had lastig gevallen, achtte de rechter niet bewezen. In 2019 liep hij al eens een veroordeling voor partnergeweld op. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.