Internering voor man uit Lauwe na lawine aan klachten voor belaging

Redactie KW

Zijn eigen vader, een advocaat, uitbaters van een café, agenten, buren,… Eén voor één dienden ze de voorbije maanden klacht in tegen een 39-jarige man uit Lauwe voor belaging. De rechter besliste om zijn internering te bevelen.

Een bundeling van veertien dossiers waarin hij agenten verweet voor nazi’s, café-uitbaters bedreigde, een ei op een gevel gooide, op Facebook anderen beledigde,… Dat lag op de tafel van de rechtbank. Voor het eerst zakte Tom B. ook zelf naar het gerechtsgebouw af. Zijn slachtoffers vroegen niet zozeer een schadevergoeding, maar vooral rust en een contactverbod.

Volgens de gerechtspsychiater kampt B. met een geestesstoornis en moet hij geïnterneerd worden. “Maar daar ben ik niet mee akkoord”, vond B. zelf. “De dokter heeft mijn dagelijkse, allergische reacties verward met psychische problemen. Ik kamp namelijk al jaren met een detergentenallergie. Dagelijks kijk ik de dood in de ogen, als ik bijvoorbeeld de afwas doe en blootgesteld wordt aan dampen en gassen. Maar niemand die me daar wil bij helpen.”

De rechter fronste zijn wenkbrauwen en volgde het advies van de gerechtspsychiater. Vier slachtoffers kregen een schadevergoeding van 141 tot 500 euro toegekend. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier