Inbreker Prizmascholen Izegem riskeert 2 jaar cel

Redactie KW

De 31-jarige jongeman die de voorbije maanden maar liefst 7 keer inbrak in de campussen College, Middenschool en Instituut de Pélichy van de Izegemse Prizmascholen riskeert twee jaar cel. Op zijn proces voor de rechtbank in Kortrijk bekende hij de inbrakenreeks. “Op die momenten had ik geen geld”, klonk het.

Halfweg november werd bij de Prizmacampus Instituut de Pélichy (IdP) drie nachten na elkaar ingebroken. De dader(s) forceerde(n) een raam van een lokaal en ging(en) tijdens de opeenvolgende nachten aan de haal met 5 laptops en wat drank. Een verdere zoektocht naar geld leverde niets meer op. Er verdwenen wel nog enkele sleutels.

Sporenonderzoek en analyse van beelden van bewakingscamera’s leverden aanvankelijk weinig op. Meer zelfs: zowel in de nacht van 6 op 7 als van 8 op 9 januari werden de campussen Middenschool en IdP opnieuw het slachtoffer van inbraken. Opmerkelijk was dat er nauwelijks schade was aangericht om binnen te geraken. Dat sterkte het vermoeden dat het om dezelfde dader(s) ging, die gestolen sleutels van de vorige inbraken konden gebruiken om binnen te geraken.

700 euro

Uit de leraarskamer van de Middenschool verdween dit keer zo’n 700 euro. Tijdens hun slag proefden de daders ook van de frisdrank en snacks in de school. Er verdwenen ook een rugzak, bioscooptickets, enkele USB-sticks,… De politie zette het onderzoek verder en bij een controle en fouille was het prijs. Ezekiel D. vloog op 13 januari de cel in. Daar bleef hij enkele maanden.

Verder onderzoek maakte duidelijk dat hij begin september 2020 ook al tot twee keer toe binnen brak in campus College langs de Burgemeester Vandenbogaerdelaan. Ook daar verdwenen toen twee laptops en een camera. Dat hij er niet voor terugdeinst om terug te keren naar een plaats van een eerdere inbraak bewijzen ook een dubbele inbraak in kapsalon Bodrum in de Gentsestraat en een dubbele inbraak in een leegstaande woning in de zomer van 2020. Een vingerspoor op een flesje deed hem toen de das om. Bij de verschillende inbraken ging hij toen aan de haal met tv’s en geld. Lef heeft Ezekiel D. alvast in overvloed. Niet alleen deinst hij er niet voor terug om verschillende keren op dezelfde plek in te breken. Hij bleek ook op een appartement boven…. kapsalon Bodrum te wonen.

Onder invloed van alcohol

De meeste inbraken pleegde de dertiger onder invloed van alcohol. “Ik had geen geld en moest rondkomen met 80 euro per maand”, aldus zijn verdediging. Hij is geen onbekende voor het gerecht. Hij liep de voorbije jaren al zo’n 30 veroordelingen op voor diefstallen, verboden wapendracht, de diefstal van een belbus bij Mandel Car, verkeersinbreuken,… Vonnis op 26 mei.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier