Hardleerse man voor de zevende keer veroordeeld voor rijden onder invloed

© iStock
Redactie KW

Een 43-jarige man werd dinsdagmorgen voor de zevende keer veroordeeld voor rijden onder invloed. De Brugse politierechter gaf hem een celstraf van in totaal zes maanden en een rijverbod van twee jaar. “Die man is levensgevaarlijk op de weg”, klonk het.

“Dit is niet bepaald een sympathiek dossier.” De advocaat van een 43-jarige man uit La Louvière stampte dinsdagmorgen in de Brugse politierechtbank een open deur in. Haar cliënt moest zich er namelijk al voor de zevende keer verantwoorden voor rijden onder invloed. Hij negeerde bovendien een opgelopen rijverbod en het was ook niet de eerste keer dat hij dat aan zijn laars lapte. De politierechter was dan ook niet geneigd om veel medelijden aan de dag te leggen.

De veertiger reed in augustus vorig jaar met zijn Volkswagen Golf rond in Middelkerke. Ter hoogte van de Leopoldlaan reed hij enkele verkeersborden aan. Hij reed zich uiteindelijk vast op de trambedding. De politie kwam er bij en die lieten de man blazen. Toen bleek dat hij 1,31 promille alcohol in zijn bloed had. “Ik ben op weg naar de bakker”, verklaarde hij aan de agenten. Hij moest op dat moment bovendien een eerder opgelopen rijverbod uitzweten en hij had zijn identiteitskaart niet bij.

Gevaar op de weg

Het strafregister van de man speelde niet meteen in zijn voordeel. De veertiger werd namelijk al zes keer veroordeeld voor rijden onder invloed. “Naar de bakker gaan is met zo’n mensen op de weg levensgevaarlijk. Je weet niet of je bij de bakker of de begrafenisondernemer terecht komt”, sneerde de politierechter.

De hardleerse man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 16.080 euro. Bovendien kreeg hij een rijverbod van twee jaar. Als hij daarna zijn rijbewijs nog terug wil, zal hij moeten slagen voor medische en psychologische proeven en zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen. Bovendien moet hij drie jaar lang een alcoholslot in zijn wagen installeren. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.