Geen wettige zelfverdediging na klappen aan Oasis

De feiten dateren van 10 juli vorig jaar aan de Oasis in De Panne.© JH
De feiten dateren van 10 juli vorig jaar aan de Oasis in De Panne.© JH
Redactie KW

De strafrechter in Veurne heeft geoordeeld dat de slagen die een jonge student psychologie vorig jaar uitdeelde aan bar Oasis in De Panne geen wettige zelfverdediging zijn. Zowel hij als de andere vechtersbaas werden veroordeeld.

De feiten dateren van 10 juli vorig jaar aan de Oasis in De Panne. S.M. en student N.M. krege er het met elkaar aan de stok. De discussie ging buiten verder en eindigde in een vechtpartij met wederzijdse slagen en verwondingen. “Volgens beide partijen heeft de ander eerst geslagen”, sprak de procureur. “Er was een getuige van de feiten maar hij kent beide beklaagden zelf en is dus niet objectief. Het is zelfs zo dat beide beklaagden elkaar ook kennen en misschien zelfs vrienden van elkaar zijn, tot aan de feiten dan toch. Het is wel duidelijk dat N.M. het zwaarste slachtoffer is. Hij kreeg klappen tegen het hoofd en werd ook in een wurggreep gehouden. Hij liep daarbij een gescheurd trommelvlies op.”

Burgerlijke procedure

Volgens de student kreeg hij vanuit het niets slagen buiten en heeft hij zich enkel verdedigd. Hij beriep zich daarom op de wettige zelfverdediging maar dat veegde de rechter van tafel. Ze gaf hem wel de gunst van de opschorting. S.M. van zijn kant liet verstek gaan en kreeg 8 maanden cel en 1.200 euro boete. Mogelijk start de student nu wel nog een burgerlijke procedure op. “Door mijn gescheurd trommelvlies heb ik nog steeds twee gaatjes in mijn oor en last van ruis”, sprak hij. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier