Gedetineerden riskeren tot tien maanden extra cel voor drugsbezit in Brugse gevangenis

Volgens de advocaten van de beklaagden gaan er steeds meer drugs rond in de Brugse gevangenis. © Getty
Redactie KW

Drie gedetineerden moeten zich voor de Brugse strafrechtbank verantwoorden voor drugsbezit in de gevangenis. Ze riskeren tot tien maanden bijkomende celstraf.

Op 26 februari werden in de cel van de 45-jarige Bianca M. 0,7 gram ketamine, 1,9 gram cannabis en acht pillen bromazepam, een sterk kalmeermiddel, aangetroffen. De Oostendse werd al vijf keer veroordeeld voor drugsfeiten. Volgens haar advocaat Mathieu Langerock wil ze zich laten begeleiden voor haar drugsprobleem. “Maar ze raakt niet aan de juiste hulp”, pleitte hij.

Procureur Mike Vanneste vroeg tien maanden cel voor M. en vroeg dezelfde straf voor een 25-jarige Wevelgemnaar, die op 10 januari betrapt werd met 0,6 gram ketamine en 2 gram hasj. Mike H. kreeg in juli pas twee jaar cel voor drugsfeiten. De man kwam donderdag niet opdagen in de rechtbank.

In een derde dossier vroeg de procureur zeven maanden effectief voor een een 58-jarige man uit Zwevegem. Carl V. bleek op 4 maart, kort na zijn veroordeling tot 40 maanden cel, 0,7 gram hasj bij zich te hebben in de Brugse gevangenis.

De advocaten van de drie beklaagden wezen op het feit dat er steeds meer drugs rondgaan in de Brugs gevangenis. Ze vroegen mildheid voor hun cliënten. De uitspraak volgt op 13 oktober. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier