Frans duo terecht voor stelen sigaretten bij levering aan tabakshops in Menen

Redactie KW

Twee Noord-Fransen gingen in Menen op enkele dagen tijd twee keer aan de haal met enkele dozen sigaretten. Telkens gebeurde dat toen de rookwaren aan de tabakswinkels geleverd werden. Het duo stond voor hun daden terecht voor de correctionele rechtbank van Kortrijk.

Op 23 september 2020 loste een vrachtwagenchauffeur een lading sigaretten aan tabakswinkel La Palma langs de Moeskroenstraat in Menen. Mohammed D. en Mostafa C. sloegen het tafereel gade en namen plots twee dozen sigaretten van een pallet. De alerte vrachtwagenchauffeur kon nog vermijden dat de tweede doos ook in de Renault Twingo met Franse nummerplaat verdween.

Twee dagen later herhaalde dat scenario zich. De laadbrug van de vrachtwagen met de levering was nog maar net naar beneden of er verdwenen 2 dozen met in totaal 8.000 sigaretten. De geseinde Renault Twingo kon 4 dagen later al tegengehouden worden.

“Ik wist van niets”

Mohammed D. daagde niet op voor het proces, Mostafa C. (41) uit Tourcoing deed dat wel. Hij bekende dat hij op 23 september 2020 achter het stuur zat maar ontkende er twee dagen later ook bij te zijn geweest. Hij vloog ruim 5 maanden de cel in en kon pas vrijkomen na betaling van een borgsom van 4.000 euro. “Ik wist niets af van de bedoelingen van mijn kompaan”, hield hij voor de rechter vol. De openbare aanklager vorderde een celstraf tot 2 jaar voor het duo. Vonnis op 21 juni.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten