Duo riskeert twee jaar cel voor reeks diefstallen voor drugsverslaving

Twee dertigers uit Izegem riskeren twee jaar cel voor een reeks diefstallen van leeggoed, drank, een step of een fiets. Met de opbrengst kochten ze drugs of eten en drinken. Beiden verblijven in de cel en hebben al tal van eerdere veroordelingen op hun strafblad.

© Getty Images
© Getty Images

Op 20 september 2020 konden Manolito R. (31) en Tony L. (34) aan warenhuis Colruyt in Izegem op heterdaad betrapt worden terwijl ze 3 lege bakken Jupiler en 4 pakken colablikjes stalen. De getuige kon L. vastgrijpen maar kreeg een stamp.

R. reed weg met een elektrische rolstoel maar kon toch bij de kraag gegrepen worden. Drie dagen later volgde ook zijn kompaan. Sindsdien verblijven beiden in de cel. Verder onderzoek bracht aan het licht dat R. her en der op bestelling stal. Dat was onder meer het geval in warenhuis Delhaize in Ingelmunster, Lidl in Izegem … Aan het zwembad van Izegem ging hij ervandoor met een step en in Ingelmunster met een fietszadel.

In de gevangenis laten beiden zich nu begeleiden om van hun drugsverslaving af te geraken. Ze vroegen de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren of een deels voorwaardelijke celstraf. Vonnis op 1 maart.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.