Dronken agressieveling breekt hand politieagent tijdens interventie in Middelkerke: 100 uur werkstraf

Redactie KW

Een 28-jarige man uit Gistel heeft in de Brugse rechtbank 100 uur werkstraf gekregen voor weerspannigheid en slagen aan een politieagent.

Op 21 juni vorig jaar was M.D. met zijn vriendin op bezoek bij een bevriend koppel uit Middelkerke. De mannen vlogen in de whisky en gingen tijdens een banale discussie op de vuist. M.D. sloeg daarbij K.V. buiten westen en maakte vervolgens in ontbloot bovenlijf amok op straat. “De keuken hing vol bloedspatten”, stelde de advocate van K.V. “De beklaagde schreeuwde dat hij mijn cliënt ging vermoorden. En dat allemaal in het bijzijn van kinderen.”

Gebroken hand

Agenten van de politiezone Middelkerke snelden ter plaatse en vroegen bijstand van hun Oostendse collega’s. De agenten hadden alle moeite van de wereld om M.D. te overmeesteren. Tijdens de schermutseling trapte M.D. op de hand van een agent waardoor die brak. Het slachtoffers was hierdoor 2,5 maanden werkonbekwaam.

De procureur vroeg acht maanden voorwaardelijke celstraf, maar de verdediging drong aan op een werkstraf. “Dit waren eenmalige feiten”, klonk het. De twintiger bood zijn excuses aan bij de agent, die ook een schadevergoeding kreeg toegekend.

(AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten