Dan toch effectieve celstraf voor viespeuk uit Koksijde die geslachtsdeel toont aan Jehova’s getuigen na nieuwe feiten

Redactie KW

De 31-jarige Saïd A. uit Koksijde moet dan toch naar de gevangenis na twee veroordelingen met probatie-uitstel wegens zedenfeiten en seksisme. Hij schond namelijk die voorwaarden. De man kreeg in juli vorig jaar nog 1 jaar cel met probatie-uitstel omdat hij zijn geslachtsdeel toonde aan twee Jehova’s getuigen die hij binnenliet in zijn woning.

Dat was slechts een zedenfeit van vele waarvoor hij terecht stond. In oktober vorig jaar kreeg ook nog 7 maanden cel met probatie-uitstel wegens seksisme ten aanzien van een politievrouw.

De feiten met twee vrouwelijke Jehova’s getuigen dateren van september 2019. Ze belden aan bij de woning van de man in de Hoveniersstraat in Koksijde. Hij lokte de twee dames met een smoes mee naar zijn slaapkamer, waar hij iets moest ‘tonen’. Hij deed echter de deur op slot toen ze binnen waren, stak zijn broek en onderbroek af en begon zijn geslachtsdeel te tonen.

Na hevig geroep door de twee dames, deed hij de deur dan toch open. De dames sloegen op de vlucht. Enkele maanden later kwam hij in Koksijde opnieuw in aanraking met de politie: hij keek een woning binnen via een raam en maakte obscene gebaren naar een vrouw. Daarna toonde hij opnieuw zijn geslachtsdeel.

Masturberen op straat of in cel

Het hield niet op, want een maand later werd hij in Oostende betrapt op masturberen op straat. En hij greep de hand van een voorbijgangster vast en vroeg of ze hem oraal wou bevredigen. Ook sociaal assistentes moesten het ontgelden toen hij zich begon uit te kleden in hun bijzijn.

En de man masturbeerde zelfs in de politiecel omdat hij wist dat er iemand via camera aan het kijken was. Het leverde hem uiteindelijk 1 jaar cel met probatie-uitstel op van de Veurnse strafrechter.

Verhoor geweigerd

Tijdens een ander proces, in oktober vorig jaar, kreeg hij 7 maanden cel met probatie-uitstel wegens seksisme. Bij een arrestatie weigerde hij verhoord te worden door een vrouw omdat ze vrouw is. “Hij probeerde de inspectrice ook te intimideren door voortdurend te staren en dreigende taal te spreken in Arabische bewoordingen.”

“Dergelijke vormen van seksisme tolereren we niet in onze maatschappij, die staat voor een absolute gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Wij doen niet mee aan een machocultuur waarbij men enkel wil spreken met mannen”, aldus de procureur tijdens dat proces.

Die zeven maanden celstraf waren effectief en bij verstek. In verzet werd het uiteindelijk 7 maanden cel met probatie-uitstel.

Achtervolgd met keukenmes

Maar een van de vele voorwaarden waaraan de man zich moest houden, was geen nieuwe feiten plegen. Een week geleden, op 16 november, werd Saïd A. echter opnieuw opgepakt door de politie omdat hij een vrouw achtervolgde met een keukenmes.

“De vrouw belde aan bij een dokterspraktijk op zoek naar hulp. Daar deed niemand open. In haar vlucht struikelde ze. Ze kreeg een schop toegediend en de man probeerde haar handtas en gsm te ontvreemden”, klonk het bij het Openbaar Ministerie.

“De man zegt dat het verhaal anders in elkaar zit en die vrouw hem aan het filmen was. Maar een objectieve getuige zag hem schoppen naar de vrouw in een poging om haar bezittingen te stelen. Ik vraag de herroeping”, aldus de procureur. De rechter twijfelde niet lang en zette die voorwaardelijke celstraffen om in effectieve.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.