Celstraf voor Oostendse twintiger die keel grootmoeder (83) dichtkneep

De beklaagde was gewelddadig tegen zijn ex-partner en grootmoeder. © Getty
Redactie KW

Een 26-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf gekregen voor geweld tegen zijn ex-partner en grootmoeder. Daarnaast kreeg hij ook nog een werkstraf voor loondiefstal.

Op 30 oktober 2021 greep B.L. zijn ex met beide handen bij de keel in zijn toenmalige woning in Middelkerke. Hij kon de relatiebreuk van enkele weken eerder niet verkroppen en vroeg tevergeefs een tweede kans. Vervolgens zette hij haar hardhandig op straat, waar de politie haar aantrof.

Na het incident trok B.L. in bij zijn toen 83-jarige grootmoeder in Oostende, waar hij op 1 december 2021 door het lint ging tijdens een discussie over zijn beperkte aandeel in het huishouden. Toen zijn oma hem vergeleek met zijn moeder, die in de gevangenis zat, greep hij haar bij de keel en probeerde hij haar te wurgen. “De thuisverpleegster kwam tussenbeide. Zonder haar ingrijpen was het erger afgelopen”, aldus de procureur.

Drugsfeiten

Na twee maanden voorhechtenis kwam L. opnieuw vrij, maar hij lapte zijn voorwaarden aan zijn laars. In het verleden kreeg hij al eens achttien maanden cel voor drugsfeiten. En in mei 2022 kreeg hij bij verstek tien maanden cel voor loondiefstal bij zijn toenmalige werkgever Australian Ice Cream in Oostende. Hij ging er met bijna 4.700 euro aan de haal. Na verzet kreeg hij gisteren 80 uur werkstraf opgelegd voor die feiten. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier