Brugse dief die het vooral gemunt had op whisky-cola kijkt tegen straf aan tot 2034

Redactie KW

Een 39-jarige man uit Brugge is in beroep nog maar eens bestraft met 15 maanden cel voor acht diefstallen en feiten van informaticabedrog. Sadi R. liep ook al jarenlange gevangenisstraffen op voor verkeersinbreuken, waardoor zijn volledige straffen pas in 2034 zullen uitgezeten zijn.

Van november 2018 tot september 2020 werd Sadi R. acht keer betrapt bij winkeldiefstallen. Meestal was hij actief in Brugge, maar ook in Bredene, Oostende en Oudenburg sloeg hij zijn slag.

Bij de winkeldiefstallen maakte hij vaak whisky-cola van William Lawson’s buit. Daarnaast ging R. in de Carrefour ook aan de haal met een tablet. Als handlanger zou hij dan weer een rol hebben gehad bij de diefstal van vier paar schoenen. Sadi R. maakte ook een portefeuille buit, waarna hij enkele contactloze betalingen uitvoerde met de bankkaart van het slachtoffer.

Niet de eerste keer

Het waren niet zijn eerste feiten, want R. liep in totaal al 42 veroordelingen op wat resulteert in een strafblad van 17 bladzijden. Het gaat vooral om verkeersinbreuken zoals rijden ondanks een rijverbod. Zo kreeg hij begin september 2020 voor een negental dossiers alles samen twaalf jaar cel, waarvan ruim acht jaar effectief. Zodoende kijkt hij tegen een straf aan die pas eindigt in 2035.

Voor de acht diefstallen kreeg hij in eerste aanleg 32 maanden cel. Zijn advocate vroeg mildheid, omdat hij in die periode dakloos was. De procureur-generaal toonde ook zijn begrip. “Einde straf is 2035 en we zijn nog maar 2021. Er schijnt geen licht aan het eind van de tunnel, je bent de tunnel pas ingereden!”

In plaats van 32 maanden, vorderde hij 20 maanden cel. Het hof ging zelfs nog iets lager en sprak 15 maanden cel uit. Veel verschil zal het niet uitmaken, want Sadi R. zijn strafeinde ligt nu in 2034 in plaats van 2035.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier