Bredense “heks” ontkent dat ze 15-jarige dochter spacecake serveerde

Redactie KW

Een 45-jarige vrouw uit Bredene, die zichzelf ziet als een “moderne heks”, riskeert in de Brugse rechtbank een jaar gevangenisstraf omdat ze haar vijftienjarige dochter cannabis en spacecake zou hebben voorgeschoteld.

Volgens het parket gedoogde J.C. druggebruik bij haar kinderen, maar de vrouw ontkent dit met klem. “Als moderne heks wisselde ze wel speciale recepten uit voor thee en cake”, pleitte haar advocaat. “Ze gebruikte enkel kruiden als valeriaan, lavendel of paardenbloemen. Niets illegaals. Ze gaf haar kinderen nooit drugs.”

Heksenmeeting

De vrouw gaf wel toe dat ze twee spacecakes bereidde onder dwang van haar vriend C.V., een 60-jarige Bredenaar die ze had leren kennen op een zogenaamde ‘heksenmeeting’. De man zou jarenlang op grote schaal cannabis hebben verkocht en kweekte het goedje ook lange tijd zelf. De politie trof in zijn woning grote hoeveelheden cannabis en spacecake aan. Naar eigen zeggen was hij in de drugswereld gerold door ex-partners die joints rookten.

De advocaat van J.C. drong aan op een voorwaardelijke straf. Voor C.V. vroeg de procureur vier jaar cel en een verbeurdverklaring van liefst 237.000 euro. De man noemde dit bedrag absurd. “Ik woon in een krot”, zei hij. “Ik deelde gratis wiet uit en sloeg grote voorraden in omdat ik niemand wou teleurstellen. Mijn inkomsten haalde ik uit dakwerken en reparaties van terrariums”.

Bruggeling

In de beklaagdenbank zit ook een Bruggeling. E.D. (36) kwam in het vizier als leverancier van C.V. en bij een huiszoeking in zijn woning werd acht kilogram cannabis en 65.000 euro cash in beslag genomen. Hij gaf toe dat hij een vijftal jaar drugs aan de man bracht. Voor hem vroeg de procureur vier jaar cel en een verbeurdverklaring van 600.000 euro. Zijn advocaat benadrukte dat hij sinds september drugsvrij is. “Sinds ik van mijn verslaving verlost ben is er een nieuw leven begonnen”, snikte hij tijdens het proces.

De uitspraak volgt op 15 juli. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier