Ardooise smokkelt cannabis en ketamine binnen in gevangenis tijdens bezoekje aan schoonbroer: zeven maanden cel

Redactie KW

Een 38-jarige vrouw uit Ardooie heeft in de Brugse rechtbank zeven maanden celstraf met uitstel gekregen omdat ze aanzienlijke hoeveelheden drugs binnenbracht in de Brugse gevangenis. Naar eigen zeggen werd ze onder druk gezet.

Op 15 mei bracht L.L. in de Brugse gevangenis een bezoekje aan haar schoonbroer D.D., die veroordelingen opliep voor onder meer drugsfeiten en een knokpartij in de Quick in Sint-Andries. In de bezoekerszaal liet de Ardooise een pakket vallen waarin 56 gram cannabis en 2,6 gram ketamine bleek te zitten. Cipiers zagen hoe ze met haar voet de val van het pakket probeerde te breken.

Vreemdeling

L.L. beweerde dat ze op de parking van de gevangenis door een agressieve vreemdeling onder druk was gezet om het pakket mee naar binnen te nemen en aan D.D. te overhandigen. “Ze wist naar eigen zeggen niet wat erin zat. Vreemd, want haar schoonbroer is gekend voor drugsfeiten”, sneerde de procureur.

De verdediging drong aan op de vrijspraak. “Mijn cliënte is door anderen in dit dossier beland”, pleitte meester Nadia Lorenzetti. “Zij past ook helemaal niet in het profiel van iemand die zich met drugssmokkel bezighoudt.” De rechter hechtte evenwel geen geloof aan de beweringen van L.L.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.