28 maanden cel voor man (43) die op grote schaal drugs dealde met ex-vriendin: “Hij kocht speed per kilo”

© Getty Images/iStockphoto
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een 43-jarige man krijgt 28 maanden cel omdat hij samen met zijn ex-vriendin op grote schaal drugs dealde in de streek rond Kortrijk en Menen. De vrouw krijgt twee jaar cel. Ze mogen echter na de voorhechtenis uit de cel. De rechter verklaarde 35.000 euro aan drugswinsten verbeurd.

De politie kwam R.R. (33) uit Menen in maart vorig jaar op het spoor. Uit telefoontaps bleek dat zowel zij als haar partner B.V. (43) drugs verkochten. De man reed geregeld naar Turnhout en kocht daar speed per kilo.

Het intussen ex-koppel werd opgepakt, maar weigerde eerst alle medewerking. Uiteindelijk bezweek R.R. en praatte ook haar partner aan de galg. Die zette haar vanuit de gevangenis nog onder druk om haar verklaring weer in te trekken.

Meegesleurd

Op het proces pleitte de advocaat van R. dat ze werd meegesleurd door haar vriend. Twee maanden nadat ze voorwaardelijk vrijkwam, bleek ze echter op eigen houtje de handel voort te zetten. “Maar die verkoop was heel miniem”, zei haar advocaat. “Ze had niets meer na haar vrijlating en begon opnieuw te gebruiken.”

Naast de celstraffen zijn beide beklaagden ook veroordeeld tot 8.000 euro boete, ook met uitstel. Ze moeten zich vooral laten begeleiden voor hun drugsprobleem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier