15 maanden cel voor drugskoerier die zich van deur vergist

Een Nederlandse drugskoerier is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 15 maanden en een boete van 8.000 euro. Hij kon geklist worden nadat hij zich in Staden van deur had vergist. Een 21-jarige klant zag zijn straf grotendeels voorwaardelijk uitgesproken.

Op 20 oktober 2019 belde de Nederlandse drugskoerier Paul Z. (27) in Staden aan de foute deur aan. Een buurtbewoner meldde het verdachte gedrag aan de politie en bij de controle die daarop volgde, konden 2 pakketjes van in totaal 634 gram cannabis en 2.165 euro cash geld in de auto gevonden worden. Z. vloog in de cel en bleef er 5 maanden. Onderzoek van zijn gps-toestel maakte duidelijk dat hij net bij Dylan D. (21) uit Staden een levering had gedaan. Wellicht rook die onraad want toen de politie aanbelde voor een huiszoeking was er nauwelijks drugs te vinden en had hij enkele apps op zijn gsm verwijderd.

Boete en drugsgeld verbeurd

Op veel genade moest Paul Z. na een eerdere celstraf van meer dan 3 jaar in Nederland niet meer rekenen. De rechter gaf hem dan ook een volledig effectieve straf. Ze verklaarde ook 2.165 euro drugsgeld verbeurd. Dylan D. moet voorlopig enkel een boete van 4.000 euro betalen en 3.000 euro drugsgeld afgeven. De rest van zijn boete en celstraf van 15 maanden blijft voorwaardelijk. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.