Proces tegen cipier uit Brugge uitgesteld naar 25 februari

Voor de correctionele rechtbank van Brugge is maandagochtend het proces ingeleid tegen een 26-jarige man die zich moet verantwoorden voor een hele reeks feiten op elf jonge vrouwen. De man werkte als cipier in de gevangenis van Brugge, maar zit ondertussen zelf ongeveer negen maanden in voorhechtenis.

© Getty Images/iStockphoto

Y.M. leerde zijn slachtoffers steeds kennen via de datingapp Tinder. Op die manier knoopte hij met heel wat vrouwen een relatie aan. De bal ging aan het rollen toen verschillende slachtoffers klacht neerlegden bij de politie. Het onderzoek startte in het kader van feiten van intrafamiliaal geweld.

Verder onderzoek bracht echter heel wat meer feiten aan het licht. In totaal heeft de verdachte volgens het parket elf vrouwen het leven zuur gemaakt. De feiten werden onder andere gekwalificeerd als belaging, bedreigingen en opzettelijke slagen en verwondingen.

De verschillende burgerlijke partijen, het openbaar ministerie en de verdediging zullen de komende maanden hun standpunt op papier zetten. De pleidooien zullen daarom pas op 25 februari gehouden worden. De verdediging vroeg om Y.M. in afwachting daarvan onder voorwaarden vrij te laten, maar daar gingen de rechters niet op in. De ex-cipier blijft dus minstens tot aan zijn proces opgesloten in de gevangenis van Gent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.