Politie verzegelt zonnebankcenter dat ondanks coronaverbod gewoon open was

© JH
© JH
Redactie KW

De politie van Diksmuide besliste donderdagmiddag om een zonnebankcenter in het centrum van de stad te sluiten en verzegelen. Ondanks het verbod te openen wegens de coronamaatregelen was de zaak gewoon geopend.

Het was een patrouille van de interventiepolitie van zone Polder die de feiten donderdagmiddag rond 14 uur vaststelde. Klanten konden zonnecenter El Solar in de Generaal Baron Jacquesstraat gewoon vrij betreden en er gebruik maken van de zonnebanken.

Het gaat om een automatisch zonnecenter met vier kamers die uitgerust zijn met elektronische bediening. De zaakvoerder woont niet in de buurt en was niet aanwezig.

Gerechtelijke vervolging

“Gezien de klaarblijkelijke uitbating van de zaak ondanks het geldend sluitingsbevel als beschermingsmaatregel tegen het coronavirus werd proces-verbaal opgesteld en de toegang tot de zaak verzegeld”, zegt commissaris Thierry Logghe van politiezone Polder.

Hoelang het zonnecenter ondanks de coronamaatregelen al open was is onduidelijk. De eigenaar van de zaak werd gecontacteerd maar die kon niet onmiddellijk ter plaatse komen. Zijn zaak blijft verzegeld tot zolang de man zijn center zelf volledig komt afsluiten. Er wacht hem wellicht nog een gerechtelijke vervolging en een fikse boete. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.