Politie Knokke-Heist lanceert online systeem voor niet-dringende aangiftes

Het is voorlopig enkel mogelijk een online afspraak te maken in het politiecentrum van Knokke-Heist.© DM
Het is voorlopig enkel mogelijk een online afspraak te maken in het politiecentrum van Knokke-Heist.© DM
Redactie KW

De lokale politie van Damme/Knokke-Heist start vanaf maandag 17 mei met een online afsprakensysteem voor niet-dringende aangiftes. Via de politiewebsite maak je als burger snel en eenvoudig een online afspraak.

Het politieteam Knokke-Heist lanceert het online afsprakensysteem, omdat het voor zowel de burgers als politiemedewerkers verschillende voordelen biedt. Dankzij het systeem worden lange wachttijden vermeden, is de burger op een moment naar keuze snel geholpen en kunnen zowel de burger als politiemedewerker zich voorbereiden op de aangifte.

Dringende politiehulp

Het online afsprakensysteem kan enkel gebruikt worden voor niet-dringende aangiftes. Wie dringend politiehulp nodig heeft, contacteert het politieteam via het noodnummer 112 of 050 619 619. Beide nummers zijn de klok rond bereikbaar.

Wie geen toegang heeft tot het internet of twijfelt over zijn aangifte, kan elke weekdag tussen 07.00 en 21.00 uur telefonisch een afspraak maken bij een onthaalmedewerker.

Hoe maak je een afspraak?

Snel een online afspraak maken is eenvoudig: surf naar politie.be/5446 en klik rechts op de pagina op het item ‘Een afspraak maken’. Selecteer vervolgens het type afspraak dat je wenst te maken, Opgelet! Selecteer slechts een type per afspraak. Wil je bijvoorbeeld een aangifte doen van het verlies van je portefeuille, maar wil je ook een beschadiging aan je wagen aangeven? Maak dan twee aparte afspraken.

Selecteer het tijdstip en vul je persoonlijke gegevens in. Geef je een mailadres op, dan ontvang je na het maken van de afspraak een bevestigingsmail. In deze mail staat ook welke documenten je naar de aangifte moet meebrengen.

Het is voorlopig enkel mogelijk een online afspraak te maken voor een aangifte in het politiecentrum in de Van Steenestraat 10 in Knokke-Heist. In een tweede fase volgt de uitrol naar de wijkposten in Heist en Damme. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier