Politie spoort verdachte op van ernstige watervervuiling in Vijvermolenbeek in Leke

© JH
Redactie KW

Afgelopen weekend werd een ernstige vervuiling van het water ontdekt in de Vijvermolenbeek in Leke (Diksmuide). De politie onderzoekt de zaak. “We hebben een mogelijke verdachte maar het onderzoek loopt”, zegt de politie.

Een passant die zaterdagmiddag aan de Vijvermolenbeek aan de Witte-Baliestraat in Leke passeerde merkte opeens een witte vloeistof op die in het water stroomde. Het ging om een ernstige vervuiling. Het ging om de waterlopen aan de Kruiskalsijdestraat en de Beekstraat waarvan het water uiteindelijk in de Vijvermolenbeek terecht kwam. Zowel de brandweer als de politie gingen ter plaatse. “Vanuit een beek kwam natuurlijk water in de Vijvermolenbeek gelopen, vanuit een andere waterloop had het water een witte melkkleur”, zegt politiecommissaris Wim Merlevede.

Verder onderzoek

“Het was niet duidelijk om welke substantie het ging, maar de vloeistof was wel geurloos. De brandweer is het water stroomopwaarts gevolgd tot een kilometer ver. Het water had daar altijd een soort van koffie-melkkleur. Maar welke substantie in het water lag, is nog steeds niet duidelijk. De brandweer heeft het water afgedamd en opgeruimd. Intussen zijn wij met een onderzoek bezig. We hebben een mogelijke verdachte in het vizier maar moeten nog verder onderzoek volgen. Er werd in ieder geval al een pv opgesteld.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier