Opnieuw gehakt gevonden aan kerk van Beerst, niet duidelijk of vlees vergiftigd is

© JH
Redactie KW

Hondeneigenaars die in Beerst wonen pas deze dagen best maar goed op. Aan de kerk van Beerst werd zondag een hoeveelheid gehakt gevonden die bedekt was onder bladeren. Of er gif inzat, is niet duidelijk.

Het was buurtbewoonster Evelyn Hollevoet (53) die het vlees zondagmiddag opmerkte. De hoeveelheid gehakt lag aan de groene cabine op de hoek van de Hendrik Consciencestraat met de Ommegangstraat, aan de kerk van Beerst. Evelyn ging er zoals gewoonlijk wandelen met haar hond Shiva, een negen jaar oude Alaska Malamute, een sledehond dat net iets groter is dan een Husky.

“Ik passeer daar dan ook vrijwel dagelijks en ben er zeker van dat het vlees er eerder nog niet lag”, zegt Evelyn. “Shiva had natuurlijk sneller dan ikzelf iets geroken of gezien. Ze wreef haar snuit in bladeren en voor ik kon reageren had ze een forse hap van het gehakt gegeten. Het gehakt lag dus duidelijk verstopt onder enkele bladeren en dus vermoed ik dat het er moedwillig is neergelegd. Zelf heb ik het vlees dan snel even onderzocht. Het was vers vlees, nog rood maar verkleurde stukken zag ik niet. Maar als het vergiftigd zou zijn is dat ook niet altijd te zien. Het kan ook vloeibaar gif zijn. Ik ben er in ieder geval niet gerust op. Hopelijk haalt ze het.”

Waakzaamheid

Evelyn besloot meteen haar dierenarts te raadplegen en houdt haar hond nu nauwlettend in het oog. “Voorlopig reageert ze nog vrij normaal al had ze zondagavond wel een abnormaal warme neus en drinkt ze veel meer dan normaal. Nu, Shiva is wel een heel sterke hond met van nature een echte overlevingsdrang. We wachten dus nog even af maar intussen lijkt het me wel aangewezen dat iedereen van het voorval op de hoogte is. Daarom heb ik de buurtbewoners ook verwittigd. Het is bovendien niet de eerste keer hier. Enkele maanden geleden was er ook al sprake van verdacht vlees in het dorp maar ik weet niet wat daar dan van gekomen is. Waakzaamheid lijkt me toch geboden.”

Het vlees aan de kerk is intussen wel weg, maar het is dus onduidelijk of dat getest werd op de aanwezigheid van gif. De politie is op de hoogte van de feiten maar er werd nog geen klacht ingediend. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.