Oostendse ‘cyberlokker’ van minderjarigen krijgt vijf jaar celstraf

Redactie KW

Een 36-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank vijf jaar cel gekregen, waarvan drie voorwaardelijk, voor het ‘cyberlokken’ van minderjarige jongens via de sociaalnetwerksite Facebook.

Een cyberlokker doet zich voor als een leeftijdsgenootje en een goede vriend om minderjarigen aan te zetten tot seksuele handelingen. Tussen mei en juli vorig jaar verstuurde W.B. onder een valse identiteit diverse vriendschapsverzoeken naar minderjarige jongens op Facebook. Met de jongens die daarop ingingen, voerde hij eerst onschuldige gesprekken over videogames en voetbal, maar uiteindelijk probeerde hij hen aan te sporen tot seksuele handelingen voor de webcam.

Een 14-jarige jongen kon hij overtuigen om iets met hem te gaan drinken in een Oostends café. Nadat ze enkele pintjes gedronken hadden nam hij de jongen mee naar zijn appartement waar hij tot aanranding overging. Op 10 juli vorig jaar werd de man uiteindelijk ingerekend en sindsdien zit hij in de cel. Op zijn computer trof de politie kinderpornografie aan, die hij via het web verspreidde. Naast de celstraf ontnam de rechter hem voor vijf jaar zijn burgerrechten en legde ze hem voor vijf jaar een verbod op om met kinderen te werken.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.