Oostendenaar filmt hoe hij vijfjarig nichtje verkracht tijdens babysitten: zes jaar cel

Een 27-jarige Oostendenaar heeft zes jaar effectieve celstraf gekregen voor verkrachting van zijn vijfjarige nichtje. Hij filmde de feiten met zijn smartphone en verspreidde de beelden via het internet.

© GettyImages

De feiten kwamen op 17 juni vorig jaar aan het licht toen het slachtoffer haar mama vertelde hoe de beklaagde haar tijdens het babysitten een tongzoen had gegeven en zijn geslachtsdeel had getoond. Hij had haar verboden om iets tegen haar ouders te zeggen. Ze vertelde ook dat hij seksueel getinte foto’s en filmpjes aan haar vier jaar oudere broertje had getoond.

De politie voerde nog diezelfde dag een huiszoeking uit bij de beklaagde en trof op zijn laptop een map met kinderporno aan. Op zijn smartphone stonden beelden van seksuele handelingen met zijn nichtje. Volgens het gerecht verspreidde hij die via het internet. Voorts stonden op het toestel ook een voyeuristisch filmpje van een schaars gekleed minderjarig meisje en foto’s van een vijftienjarig en zeventienjarig meisje in bikini. Hij filmde ook zijn overbuurvrouw in lingerie.

Ik ben een verkrachter en heb er op het moment zelf plezier aan beleefd“, verklaarde de beklaagde na zijn arrestatie. De man verscheen vorige maand voor de Brugse strafrechtbank, waar hij de feiten niet betwistte. “Ik wist dat ik een probleem had“, klonk het toen. “Maar ik raakte er niet uit. Ik heb zeker spijt over wat ik deed.” Het openbaar ministerie vroeg tien jaar effectieve celstraf voor de man, die zelf aandrong op vijf jaar cel. De rechter legde hem uiteindelijk zes jaar cel op.

Aan het nichtje moet hij 3.000 euro schadevergoeding betalen, aan haar broertje 500 euro. De ouders kregen elk 2.000 euro toegekend.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.