Onderzoek naar dodelijke schoppartij in Oostende afgerond

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 25-jarige man met een maand verlengd op verdenking van doodslag.

De man uit het Noord-Franse Duinkerke bracht in Oostende een 19-jarige streekgenoot tijdens een vechtpartij om het leven. De feiten gebeurden in de nacht van 5 op 6 september in de Oostendse wijk Hazegras. De verdachte ging zijn 19-jarige landgenoot te lijf en deelde meerdere zware vuistslagen uit en schopte ook tegen zijn hoofd. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele dagen later aan zijn verwondingen is bezweken.

Geen intentie tot doden

De dader kon nog de vlucht nemen samen met drie vrienden, maar werd even later onderschept door de politie. De Noord-Fransman heeft bekentenissen afgelegd, maar had naar eigen zeggen niet de bedoeling om het slachtoffer te doden. De verdachte zou ook geen echt motief hebben voor de feiten.

Uitzonderlijk geen moraliteitsonderzoek

Volgens zijn advocaten Mélanie Sevenant en Kris Vincke is het onderzoek ondertussen helemaal afgerond. Binnen enkele weken kan de zaak dan doorverwezen worden naar de KI in Gent. De verdediging stelt wel vast dat er geen moraliteitsonderzoek is uitgevoerd, wat uitzonderlijk is bij een assisenprocedure.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.