Niemand vervolgd nadat man alleen ligt te sterven op Grote Markt in Kortrijk

Olaf Verhaeghe

Er wordt niemand vervolgd voor de dood van een 45-jarige man in oktober vorig jaar op de Grote Markt van Kortrijk. Bart Rigole zakte er ‘s nachts in elkaar en overleed. Verschillende mensen liepen hem voorbij maar boden geen hulp. Het parket van Kortrijk heeft het onderzoek nu afgerond en het dossier geseponeerd. Er is onvoldoende bewijs dat de passanten de man opzettelijk niet hielpen.

De 45-jarige Bart Rigole werd op 3 oktober ‘s nachts onwel en zette zich even op een bankje op de Grote Markt van Kortrijk. Hij zou niet meer wakker worden en stierf er. Verschillende mensen passeerden er te voet, maar het duurde uiteindelijk twee uur vooraleer iemand de hulpdiensten belde.

Aan de hand van camerabeelden die de hele Grote Markt van Kortrijk in de gaten houden, konden zes van de zeven voorbijgangers geïdentificeerd worden. Zij zouden in vervolging kunnen worden gesteld voor schuldig verzuim, klonk het toen. Maar nu verhoren en verder onderzoek oordeelde het openbaar ministerie nu dat er onvoldoende bewijs is dat de passanten opzettelijk nalieten om de 45-jarige man te helpen. Het dossier wordt geseponeerd, niemand wordt vervolgd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten