Politie en parket zoeken getuigen en beelden van moord in Tielt

Bron: Belga

In het onderzoek naar een moord in Tielt zijn politie en parket op zoek naar getuigen en camerabeelden van de avond van de feiten. De 32-jarige Leander Quintyn kwam op zaterdagavond 6 maart door messteken om het leven, maar van de dader is voorlopig geen spoor.

De hulpdiensten werden rond 22.50 uur opgeroepen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt. Het slachtoffer werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D’Hoopstraat, tussen de huisnummers 2 en 14. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Het Brugse parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, maar voorlopig konden geen verdachten gearresteerd worden .

In die omstandigheden vragen politie en parket aan getuigen om zich te melden. Daarnaast wordt ook een oproep gedaan naar mensen uit de omliggende straten die over bewakingscamera’s beschikken. De speurders zijn vooral op zoek naar beelden tussen 22 uur en middernacht in volgende straten: Felix D’Hoopstraat, Hoogstraat, Sint-Jansstraat, Europalaan, Belgiëlaan, Van Zandvoordestraat, Hollandlaan, Brignoleslaan, Beneluxlaan, Adolf Loosveldtstraat, Hulstplein, Grote Hulststraat, Kreupelstraat, Hulststraat, Rameplein, Ramestraat, Vijverstraat, Nieuwstraat, Markt, Kortrijkstraat, Patersdreef, Minderbroedersplein, Ieperstraat, Deken Darraslaan, Polenplein, Sint-Michielsstraat en Ontvangerstraat. Ook dashcambeelden van mensen die op dat moment door die straten reden, zijn welkom.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.