Dader van steekpartij op Leander uit Tielt nog steeds niet gevat

De man verloor het bewustzijn in de Felix D'Hoopstraat in Tielt. Daar is een duidelijk bloedspoor zichtbaar.©Wouter Meeus (foto WME)
De man verloor het bewustzijn in de Felix D'Hoopstraat in Tielt. Daar is een duidelijk bloedspoor zichtbaar.©Wouter Meeus (foto WME)
Redactie KW

De dader van de dodelijke steekpartij zaterdagavond in het centrum van Tielt is nog steeds niet gevat. De 32-jarige Leander ‘Leo’ Quintyn, die in de straat woonde, werd er met verschillende messteken neergestoken.

De Felix D’Hoopstraat in Tielt werd zaterdagavond laat afgesloten nadat er in de omgeving van het bankfiliaal van KBC een opmerkelijk incident plaatsvond. In de straat toont een hoeveelheid bloed dat er zich een ernstig misdrijf heeft voorgedaan. “Een man werd op straat neergestoken. Hij is in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van de messteken”, luidt het bij het parket. Pas zondag in de vooravond werd de straat weer opengesteld.

Leander Q.© (foto WME)
Leander Q.© (foto WME)

Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Het parket en de politie voeren een onderzoek. Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt. “Ook voor ons is het nog altijd gissen. We weten dat Leander werd neergestoken en dat hij meerdere messteken kreeg”, vertelt Kelly Quintyn, de zus van het slachtoffer. De familie werd zaterdagnacht op de hoogte gesteld van de steekpartij. Leander Q. bewoonde zelf een woning in de straat. Hij woonde er alleen.

Leander Quintyn, die door zijn vrienden vooral als Leo werd aangesproken, groeide op in Pittem, met Kim en Kelly heeft hij twee zussen. Hij is de zoon van Freddy Quintyn en Linda Neyrinck. Beroepsmatig was hij actief in de tuinbouwsector. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.