Nog steeds niet duidelijk wat er met Leander uit Tielt is gebeurd

De Felix D’Hoopstraat werd gedeeltelijk afgesloten.©Wouter Meeus WME
De Felix D’Hoopstraat werd gedeeltelijk afgesloten.©Wouter Meeus WME
Bert Feys

Meer dan vierentwintig uur nadat Leander ‘Leo’ Quintyn (32) vlakbij zijn woning in de Felix D’Hoopstraat in Tielt werd neergestoken en even later overleed, is het nog altijd niet duidelijk wie er achter de aanval zit. “Voor ons is het gissen wat er precies is gebeurd”, aldus zijn zus Kelly.

Het Tieltse centrum werd afgelopen weekend opgeschrikt door een brutale moord. Zaterdagavond, tussen 11 en 12 uur, was Leander ‘Leo’ Quintyn (32) op pad toen hij ter hoogte van de KBC op de Markt werd aangevallen. Hevig bloedend strompelde hij nog naar zijn huis in de Felix D’Hoopstraat. Daar zakte hij in elkaar. Het slachtoffer werd nog in allerijl naar het ziekenhuis in Tielt overgebracht, maar overleed daar aan zijn ernstige verwondingen.

Plas bloed

Een plas bloed in de omgeving van het voorval toont aan hoe ernstig hetgeen er precies gebeurd was, wel is. De Felix D’Hoopstraat werd onmiddellijk gedeeltelijk afgesloten. Politie en parket startten onmiddellijk met een onderzoek. “Wat er precies gebeurd is, weten we niet. Leander kreeg verschillende messteken te verwerken. Wij werden zaterdagnacht op de hoogte gebracht, maar veel details over het incident weten we nog niet. Het is echt gissen naar hoe of wat”, aldus Kelly, een van de zussen van het slachtoffer.

Vriendelijk persoon

Leander Quintyn was een graag geziene en vriendelijke persoon, werkzaam binnen de tuinbouwsector. Alternatief, maar iemand die geen vlieg zou kwaad doen. “Het doet alvast deugd te horen dat er op sociale media positieve reacties komen over de persoon die hij was”, aldus Kelly.

Zondagavond bevestigde het parket dat er voorlopig nog geen nieuws valt te melden inzake het onderzoek naar de brutale moord van zaterdagnacht. De politie was zondagmiddag nog volop bezig met het onderzoek. Zo werden er onder andere drones ingezet om een duidelijker beeld te krijgen over de omgeving.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.