Gerecht houdt reconstructie van ‘Wellnessmoord’

Mathias D. stak zijn partner Stephanie D. dood in hun villa in Waregem. (gf/JF/montage KW)
Laurens Kindt

Onder leiding van de Kortrijkse onderzoeksrechter organiseert het gerecht woensdag een wedersamenstelling van de moord op Stephanie D. (43) in Waregem. De vrouw werd op 3 januari neergestoken door haar partner.

Vanaf 10 uur zal de politie de omgeving van de villa op de hoek van de Zultseweg en de Staf Stientjeslaan in Waregem hermetisch afsluiten. Pottenkijkers worden niet geduld. Het is daar dat op 3 januari de stoppen doorsloegen bij Mathias D. (44). Tijdens een hoog oplopende ruzie met zijn partner Stephanie D. (43) greep de man naar een mes en haalde daarmee vernietigend uit. Het luide geroep van Stephanie D. alarmeerde een buur, waarna de politie ter plaatse snelde.

Ook de brandweer werd opgeroepen, want in de garage van de villa – waar ook het wellnesscentrum van Stephanie D. gevestigd was – stond een wagen in brand. Hulpverleners probeerden Stephanie D. nog te reanimeren maar de vrouw stierf op de keukenvloer. De drie gemeenschappelijke kinderen van het koppel waren op het moment van de feiten thuis, maar bleven ongedeerd. Mathias D. kon ter plaatse in de boeien geslagen worden. Sindsdien zit de man in de cel.

Het onderzoek naar de feiten wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen onder leiding van de onderzoeksrechter in Kortrijk. Zij zullen vandaag, in aanwezigheid van de burgerlijke partijen, tijdens een reconstructie proberen meer duidelijkheid te krijgen in de precieze dynamiek van de feiten. Mathias D. zal er ter plaatse zijn versie van de feiten moeten geven, bijgestaan door zijn advocaten Vallery Declercq en Filip De Reuse.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier